2019. szeptember 28., szombat

Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

"A feleségem egyszerűen lenyűgöző, ugyanakkor hányingert kapok tőle"


Köszönöm a példányt az Agave Kiadónak! :-)

Igazi lebilincselő történet, váratlan fordulatok, magas fokú feszültség, várakozáskeltés és eszméletlen jól megrajzolt karakterek jellemzik. Felpörget, felvillanyoz, s közben a hideg futkároz a hátadon, a kíváncsiság pedig fúrja az oldalad, hogy vajon, mi sül ki ebből.

Már amikor először kézbe vettem a könyvet, éreztem, hogy a női főszereplő lesz a valódi negatív szereplő. Ezt már a borítóról meg lehetett állapítani, ennek ellenére nem kis meglepetést okozott a szerző. Olvasás közben nem egyszer leesett az állam, számolni sem tudtam, hányszor döbbentem meg a hihetetlennek tűnő fordulatokon, váratlan helyzeteken.


A történet Floridában játszódik, egy Hidden Oaks nevű városrészben. Az első oldalakon megismerhetjük a süket Tobias-t, aki épp egy hölgy elcsábításán dolgozik. Majd a következő fejezetben már ki is derül, hogy valójában nem Tobias-nak hívják, sőt nem is süket, családos ember, feleséggel, két gyermekkel. Ekkor már éreztem, hogy ebből valami igen bizarr dolog fog kisülni. Erre a férfi megbeszélte a feleséggel, hogy nem Petra - akivel randizott - lesz a megfelelő nő. Majd kiderült, hogy elunták a házasságukat, elkezdtek unatkozni, fel akarták valamivel pörgetni a hétköznapokat, így adott szempontok alapján különböző tulajdonságú nőket szemeltek ki, akikkel végeznek. Ennek megfelelő alapot adott a helyi legendás sorozatgyilkos Owen Oliver Riley is, így a későbbiekben az ő nevében hajtották végre a gyilkossági rítusokat. Mindeközben egy átlagos, az egészségre különösen odafigyelő feleség, teniszoktató férj és két kamasz gyerek életébe pillanthatunk be. Elsőre úgy tűnik ők is olyan, mint a legtöbb család, hétköznapi problémákkal, gondokkal. Persze, mint a legtöbb esetben az igazi lényük a felszín alatt lapul. 
"Holly után meg sem fordult a fejemben, hogy lesz egy következő. Azután egy napon bekopogtatott hozzánk Robin, és megzsarolt. Robin után meg sem fordult a fejemben, hogy lesz egy következő. Azután egy napon rájöttem, hogy újra meg akarom tenni."
Úgy gondolom ez a legerősebb, legütősebb thriller, amit eddig olvastam, főleg, mivel családon belüli bűntett is felüti a fejét. A becsapós kezdet után az írónő egyből belecsap a lecsóba, nem teketóriázik, nem húzza az időt. Elsőre a férfi tűnik ellenszenves karakternek, majd, amikor kezd igazán kibontakozni a történet, kiderül, hogy a feleség az igazi hunyó, felbujtó. A látszat egy normális - anya, apa, gyerekek - családot ábrázol, ám ebben a könyvben semmi sem az, aminek látszik. Tizenöt évig szépen éltek, majd elkezdtek unatkozni, mivel dobhatnák fel az együttléteket, házasságukat. Egyszerűen alig akartam elhinni, hogy ez éltetné őket, hogy elveszik más életét. Az első két áldozatot látszólag a fenyegetettség miatt ölték meg, ám a többi, utánuk következőt már a gyilkolás öröme miatt.

 A legszomorúbb és legdurvább az egészben, hogy a gyerekek is megsínylik a szülők hobbiját, nem éppen hétköznapi tevékenységét. A leginkább mégis az döbbentett meg, hogy a nő édesanya létére képes volt kárt tenni a saját családjában is szemrebbenés nélkül. Majd mint ahogy lenni szokott nem azt a személyt kezdték el keresni, körözni, aki az igazi bűnös, gyilkos volt, hanem aki csak csendes tettestársként szerepelt. Ekkor megsajnáltam az áldozatul esett felet, hiszen bármit is tett, nem ezt érdemli. A tébolyult személy pedig, aki véghezvitte a gyilkosságokat és bántalmazta a családját hosszú ideig megúszta, sajnálták, szánták a párja miatt.  Nagy megkönnyebbülés volt számomra, hogy a történet végére elnyerte azt a büntetést, amit valójában megérdemelt,a  család többi tagja pedig kitálalt a rendőrségnek.

Igazi keretbe ágyazott történet az Elbűvölő feleségem. Ugyanazzal a jelenettel nyit, amivel zárul. A nyitás és lezárás között pedig a legmeglepőbb, legmegdöbbentőbb történések tartják lázban az olvasót. Izgalmas, fordulatos, csavarokkal tűzdelt történet, amit nem felejt el egyhamar az ember. 

Aki szereti a thrillereket, adjon neki egy esélyt, megéri! ;-) 
Rendeld meg Itt

Nincsenek megjegyzések: