2019. július 11., csütörtök

Morgan Rhodes: Falling Kingdoms 2. Lázadók tavasza

Morgan Rhodes az ifjúsági fantasy irodalom feltörekvő alakja. Sorozatának bevezető kötete a Királyok csatája a megjelenést követően rövid időn belül hatalmas sikert aratott. Az írónőt sokan George R. R. Martin fiatal kiadásának tartják, egy leheletnyivel kevesebb brutalitással.


A történet ott folytatódik, ahol az első részben abba maradt. Immár négy főszereplő szálát követhetjük nyomon. Lucia, a megjövendölt nagyhatalmú boszorkány, Cleoina a trónfosztott hercegnő, Jonas Agallon a lázadó és Magnus herceg nehézségét, fejlődését mutatja be a szerző.

Gaius király vérrel és mágiával akarja elérni célját. Mythica felett megszerezte a hatalmat, amihez fogadott lánya képességét használta fel kockáztatva életét. Cleo hercegnő családja oda lett a csatában és trónját is elvesztette, melyen most a bitorló vérkirály ül. Jonas az őt ért veszteség - otthonának, családjának és barátainak - megsemmisülése miatt lázadást indít a király ellen, embereket toboroz, hogy lerántsák a leplet az álnok uralkodóról.

A kivégzések, gyilkosságok és cselszövések közepette kellett helyt állnia a négy fiatalnak az életben maradásért. Cleo és Magnus eljegyzése, majd vérbe torkolló esküvője megrázta a birodalmat, ám Auranos népe így sem látott át Gaius király álcáján. Az ifjú pár rideg fogadtatásban részesítette egymást, majd az események alakulásával kezd normalizálódni, barátibbá válni a viszonyuk.

Az igazi lázadás akkor robban csak ki, amikor a király egész Mythicát összekötő utat kezd építeni a Tiltott hegyekbe. Az út minél előbbi megépülésének ki vannak szolgáltatva a munkások, a pornép tagja, akiket építésre köteleztek. az út munkálatai rengeteg véráldozatot igényeltek, ami alapjaiban rengette meg Mythica érverését. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mekkora hatással van/lesz a kozmikus és mágiával átitatott világra az út megépítése.

https://moly.hu/konyvek/morgan-rhodes-lazadok-tavasza

Nincsenek megjegyzések: