2019. május 6., hétfő

B. A. Paris: Összeomlás

Az Összeomlás egy pszichológiai thriller, melyet nagy örömmel kezdtem el olvasni, hiszen ez a kedvenc műfajom. Eddig a szerzőtől ez a második könyvem, először a Zárt ajtók mögött című pszichothrillert olvastam tőle. Ez a könyv meghozta a kedvem az írónő további műveihez is. Vagyis eddig "csak" ehhez a kettőhöz, de nagyon remélem, hogy nemsokára újabb gyöngyszemmel lep meg minket B. A. Paris.

A történet elején megismerkedünk Cass Andersson-nal, a főhőssel, akivel különösebbnél különösebb dolgok történnek egy bizonyos éjszaka után...
Egy összejövetel után késő éjszaka Cass nem az úton, hanem az erdőn keresztül indult haza, hogy rövidítse a távot. A sötét erdőben egy parkolni látszó autót lát, benne egy szőkés hajú nővel. Cass nem állt meg, mert a nő nem villogott rá, nem tűnt úgy, hogy segíteni kell neki. Ki tudja, mi történik, ha nem így tesz.



Másnap különös, néma telefonhívások sorozata vette kezdetét. Majd kiderült az erdőben lévő nőt meggyilkolták, így arra gyanakodott, hogy a gyilkos hívogatja, mivel látta az autóját.. Ezután Cass fokozatosan elfelejt dolgokat, nem tudja mi, hogy működik, hol van. Már úgy érzi ő lesz a következő áldozat. Férjének beszél a furcsa telefonálóról és a balsejtelméről. Ám ő meggyanúsítja, hogy üldözési mániától szenved. Emiatt a sokadik alkalommal, amikor megérzése támad a gyilkossal kapcsolatban, már a rendőrséget hívta.


A paranoid viselkedés látszólag megviseli a férjet, ám a történet végén kiderül, hogy nem olyan odaadó férfi, mint azt mutatja. Félelmet, paranoiát, majd egy kóros betegség magját ültette el a feleségében.

Nagyon tetszett, ahogy az írónő megoldotta a történet lezárását. Az áldozat, Cass végül rájött az ellene indított merényletre, melyben nagy fájdalmára a legjobb barátnője is részt vett. Miután leleplezte a két összeesküvőt - akik csak a vagyonára hajtottak - hosszú idő után nyugodtan tudott aludni. Visszament a munkahelyére és újra dolgozni kezdett.

Szeretsz borzongani? Akkor ez a könyv Neked való, rendeld meg a KIADÓTÓL ! :)

Nincsenek megjegyzések: