2018. november 29., csütörtök

Guillaume Musso: Holnap

Legjobban azt szerettem ebben a regényben, hogy soha nem tudtam, mi lesz a következő lépése a szereplőknek, minden oldal igazi meglepetés volt!

Szabados Ági 12 hónap 12 könyv csoportjában ajánlották ezt a könyvet, mint kiderült nem véletlenül. Valóban visszaadja azt a rajongást, amit kivált az olvasóból. :)

Nagyon szeretem a francia vagy Franciaországban játszódó történeteket akár könyvben, akár filmen. Ezért kétség sem fért hozzá, hogy el kell olvasnom ezt a könyvet. Musso igazi műfaji keveredést hozott létre a Holnapban. Kalandregény, krimi és romantikus szálak is keverednek benne. E stílusok kedvelőinek igazi csemege ez az írás. Én sem vagyok közülük kivétel, hiszen mindhárom műfaj közel áll hozzám. Különösen izgalmasnak tartom a két idősíkon játszódó történeteket. Ebben a könyvben nem sok híja, hogy időutazásról is beszélhessünk, persze csak elméletben. Mondjuk, ha azt vesszük a laptopon írt üzenetek utaztak a múlt és a jelen között.


Emma-Matthew, New York-Boston, múlt-jelen, hazugság-valóság találkozása teszi érdekessé, majd repíti előre az eseményeket. A nő a múltban él, a férfi a jelenben. Kettejüket a nő régi laptopja köti össze virtuálisan, térben és időben. Az eszköz segítségével beszélgetnek, megismerik egymást, majd egy meghiúsult találkozó után kezdenek el gyanakodni a helyzetet illetően...
Ám a két főszereplő hamar rájön, hogy nem csak egy füstbe ment találkozóról van szó.

Számomra sokat adott ez a könyv. Igazi elgondolkodtató, összetett történet, amit élvezet olvasni. Ugyan happy end-del zárul, mégsem úgy, ahogy azt várná az olvasó.

https://moly.hu/konyvek/guillaume-musso-holnap

Nincsenek megjegyzések: