2018. november 10., szombat

Csendes Nóra: Zápor utca

Éljenek a magyar termések! Köszönet értük a hazai íróknak, írónőknek! :)

A Zápor utca egy fiatal írónő tollából született, aki ezzel a könyvvel a negyedik Aranymosás Irodalmi Válogató nyertese lett. A könyv szerzője, Csendes Nóra már amiatt is említésre méltó, hogy 18 évesen írta meg ezt a mély hangvételű történetet, amely párhuzamosan játszódik a jelenben és a 20. századi múltban.



A Zápor utca több, mint egy utcanév. Változás, egy egész élet, két sors egybefonódása és párhuzamba állítása, dalcím és meghitt együttlétek helyszíne is egyszerre. A szereplők és a cselekmény részletekig kidolgozott, finoman árnyalt képkockákban mutatkozik meg. A két tizennyolc éves lány nagy változás előtt áll. Egyikük életét egy ismeretlen idegen, majd a fővárosba kerülés változtatja meg, míg a másik lány sorsa egy közös családi nyaralás alatt fordul hatalmasat. Természetesen mindkét esetben nagy szerepet játszik a szerelem és az a bizonyos fiú... Érdemes nagyot lépni, kockáztatni a szerelemért? Elsősorban erre keresi a választ az írónő izgalmas és váratlan fordulatokban gazdag történetében.

Kockáztatnál a szerelemért? .. avagy érzelmi kérdésben a szívedre vagy az eszedre hallgatnál?
Döntse el mindenki saját szájíze szerint. Részemről alapos megfontolás után a szívemre hallgatok ilyen esetekben, hiszen egy életünk van, ha rosszul is döntenék, tanulok a hibámból. Hiszem, hogy minden okkal történik és nem véletlenül találkozunk bizonyos emberekkel. Ezt támasztja alá ez a könyv is, hiszen a két szálon futó történet főszereplőinek élete gyökeresen megváltozott a nagy találkozás után.

Nincsenek megjegyzések: