2017. október 31., kedd

Janne Teller: Semmi

Ezt a könyvet ajánlás alapján olvastam el, de már előtte is felkeltette a figyelmem a szokatlan cím miatt. Őszintén megvallva egyáltalán nem erre számítottam, nem tudom, hogy pontosan mire, de valami másra, az biztos.


Semmi. Valami. Minden. Ebbe a könyvbe mind benne volt. Az biztos, hogy Nem semmi ez a sztori. Van benne Valami, ami már az elejétől fogva megfogott, ráirányította a figyelmem a szöveg mondanivalójában. Ha jobban beleássuk magunkat olvasás közben rájöhetünk, hogy van egy mély értelme, mondanivalója a történetnek. Rávilágít arra, hogy túl értékes az idő, nem érdemes elfecsérelni olyan dolgokkal, mint az élet értelmének keresése. Ezt mind a Fontos Dolgok Halmán keresztül mutatja be, ami valóban fontos dolgokat tartalmaz, de mégis lehet élni nélkülük.
Mindenki életében van valami szép, valami jó, valami, amit értékesnek talál. Felesleges emiatt gyűjteni a fontos dolgokat, hiszen mindenkinek más a fontos. Van, akinek minden, van, akinek semmi, van, akinek egy valami.

Nem kicsit morbid és hátborzongató belegondolni, hogy mi lenne, ha ez a valóságban is megtörténne egy kis településen kamaszok egymás közt... Remélem erre nem kerül sor.

Annyiból tanulságos volt a könyv, hogy rávilágított arra, mit ne tegyek és milyen embereket kerüljek el messzire. Ezek azok az emberek, akik irányítani, befolyásolni akarnak, hogy úgy éljek, ahogy nekik tetszik.

https://moly.hu/konyvek/janne-teller-semmi

Nincsenek megjegyzések: