2023. július 2., vasárnap

Jackie Collins: Amerikai sztár

Avagy a kedvenc írónőm  - Szurovecz Kitti - kedvenc írónőjétől olvastam

Ez már a negyedik könyv volt, amit az írónőtől olvastam. Ezt a kötetet elsősorban azért olvastam el, mert a kedvenc írónőm kedvenc írónője írta.
Jackie Collins bemutatja, hogy lehet a semmiből, a nyomorból, rossz családi helyzetből kemény munkával kikerülni és sikereket elérni. Persze mindkét főszereplő életét akadályok tömkelege nehezítette, de végül visszataláltak egymáshoz, s mindemellett sikeres karriert tudhatnak a hátuk mögött.
Számomra kissé sok volt benne a szexualitás (fűvel, fával olykor), de tetszettek a karakterfejlődések, az, ahogyan Nick és Lauren szépen haladtak előre, majd egymáshoz. Hollywood-ról van szó, így nem hiányozhat az erőszak sem a történetből, ám minden a megfelelő helyen történt, hangzott el.
Be kell valljam, van stílusa az írónőnek.


A szereplők akaratereje példaértékű, hiába annyi akadály előttük, nem adták fel a küzdelmet, a hitet; a reményt, hogy előrébb jussanak. Amikor hosszú évek után már felnőttként újra találkozik a két főszereplő, ott volt olyan érzésem, mintha macska-egér harcot játszanának. Együtt szeretnének lenni, de mégis keresztbe tesznek egymásnak és saját maguknak. Főleg Lauren az, aki hű akar maradni a férjéhez, félti a házasságát, a karrierjét Nick-kel szemben. Végül mégis megadja magát a szív szavának és kapunk egy majdnem 100%-os happy end-et. 

Nincsenek megjegyzések: