2022. október 4., kedd

Farkas Anett: A 33-as áldozat

Az írónő már A 33-as beteg című thrillerével megvett magának. Stílusa egyedi, történetszövése izgalmas, történetei letehetetlenek és nem utolsó sorban olyan csavarokat rejtenek, melyek még egy műszaki szaküzletben sincsenek. 

"A lelki sebek sokkal bénítóbbak tudnak lenni, mint a testi sebek. Viszketnek, húzódnak."

Farkas Anett írónő ismét kitett magáért és alaposan kidolgozta a történet hátterét. Szakember bevonásával tanulmányozta, milyen egy pszichés beteg, milyen brutális személyiség áll a pedofil elme mögött. Sok rejtély lapul meg a lapok között, mely az olvasóra vár felfedezésre.

A cselekmény egy percre sem engedte, hogy elkalandozzon a figyelmem, folyamatosan elgondolkodtatott, vajon ki az igazi rosszfiú, ki állhat a rémtettek mögött, ki mozgathatja a szálakat. 

A sok tragédia, gyilkosság, homályos információk után felvetődik a kérdés, mi lehet a valódi igazság? Milyen indok és ki állhat a háttérben megbújva?

A múlt rémtettei és a jelen árnyai összefonódnak, amit Vivien és Dávid próbálnak kibogozni. Eközben az ő kapcsolatukat is nyomon követhetjük az édes együttlétektől, a civódásokig, majd a végén drukkolunk, hogy mindenki épségben megússza. 

A nyomozás közben a páros rájön, hogy minden érintett titkol valamit, így egy idő után mindenki gyanússá válik. A nyomozóknak alaposnak kell lenniük, be kell nézniük a szőnyeg alá is, ha fel akarják göngyölíteni az ügyet és megmenteni az utolsó áldozat jelöltet,akiken rajtuk múlik az élete.

A legfurcsább és egyben legbizarrabb az egészben az, hogy a gyilkosságok részletesen szerepelnek egy írónő könyvében, mintha előre megjósolná a tragédiákat.

Az írónőtől mindig érdemes olvasni, hiszen teljesen kiragad a valóságból, elgondolkodtat, egyben el is borzaszt a történeteivel, melyeknek van némi valóságalapja is. 

Immár háromkötetes szerzőként bebizonyította, hogy képes a thriller, pszichothriller és a pszichodráma stílusában is zseniálisat alkotni. 

Nincsenek megjegyzések: