2022. június 22., szerda

Baár Tünde: A mezítlábas grófnő

Nagyon érdekelnek a klasszikusok vagy a régi nagy klasszikusokhoz hasonlító könyvek és a bennük rejtőző történet. Nem volt ez másképp Baár Tünde kötetével sem, ami hamar belopta magát a szívembe.

"Használd a képzeletedet! Legyél tapintatos! Szeresd a változást!"

A kötet kifinomult, lágy külsőt kapott, ami illik a kedves történethez, amit rejt. A kötet már abból a szempontól is figyelemreméltó, hogy magyar a történet, magyarokról szól és Magyarországon játszódik. 

Ráadásként a szerző pedagógus is, tehát még valósághűbben tudja átadni a gyerekekkel való párbeszédet, bánásmódot, foglalkozásokat, játékot. Mindezt vegyítve a régi kor stílusával, szokásaival. 


Külsőre az új, Alcott: Kisasszonyok című klasszikusára hajaz, belül pedig egy szép, különleges, tanulságos és egyben szórakoztató történet rejlik. Érdekesség, hogy a cselekmény igaz történeten alapszik. A szerzőt Károlyi Lászlóné Apponyi Franciska történelmi személy élete inspirálta. Ez alapján született meg ez a tündérmeséhez hasonlító szívmelengető történet. Plusz pont, hogy Magyarországon játszódik, bemutatva sok sok gyógynövényt, virágot, receptet is.Nagyon élveztem olvasni, teljesen bevonódtam a történetbe. Csak ajánlani tudom minden klasszikust kedvelő molynak.

Nincsenek megjegyzések: