2021. december 29., szerda

Popper Péter: Lélekrágcsálók

Válogatás Popper Péter legjobb előadásaiból

A szerzőt tisztelem, kedvelem munkássága okán, ám eddig csak egy írást olvastam tőle. Ezt a hiányosságomat pótolva vettem kezembe a Lélekrágcsálókat, melynél találóbb címet nem is kaphatott volna ez az előadásokat tömörítő kötet.

Elgondolkodtató, mélyenszántó történetek, írások, velős eszmefuttatások fogadtak a lapokon, melyek a való világot tükrözik az olvasónak. 

Sokszor képesek vagyunk teljesen másképp látni a dolgokat, átalakítani az adott eseményt a saját szánk íze szerint, ami sok esetben félreértésekhez vagy éppen szórakozottsághoz vezethet. 

"Ahogy idősödtem, egyre inkább rájöttem, hogy Pilinszkynek van igaza. Nincs minden helyzetnek megoldása. Vannak helyzetek, amelyeket legfeljebb elvisel az ember. Jól, rosszul, tönkremegy bele, vagy valahogy megőrzi önmaga épségét – de megoldás nincs. Ne higgyék el se a pszichológusoknak, se a pszichiátereknek, hogy mindennek van megoldása!"

"A modern társadalomban az emberek többsége az élet kellékeinek a megszerzésére fordítja minden energiáját. Élni már nem marad ideje."

Zseniális válogatás Popper Péter előadásaiból. Különös szemlélettel mutatja be és tárja elénk az egyes élethelyzeteket. Ilyen a szorongás, depresszió, szerelem, boldogság, stb.
Érdemes odafigyelni a szavaira, hiszen mély tudás, értelem rejlik mögöttük.

„… a belső erők mindig ott vannak az emberben, csak le kell bontani a gátló tényezőket, hogy hozzájuk férhessünk.”

Érdekes, elgondolkodtató olvasmány volt, amit bátran ajánlok mindazoknak, akiknek lélekbúvárkodni támad kedve.

Nincsenek megjegyzések: