2021. november 30., kedd

Kovács Dorka: Derült égből terhesség

Avagy egy kismama nem hétköznapi naplója


Szereted a váratlan fordulatokat? 
Akkor ez a könyv Neked való! Tele van izgalmas, néhol humoros, néhol feszült pillanatokkal.
Következzék egy harmincas édesanya naplója, arról, hogyan élte meg második gyermeke nem éppen tervezett érkezését a koronavírus ideje alatt.


Életszagú írás az anyaságról, az anyává válásról és arról, mennyi örömmel és nehézséggel jár a gyermekáldás és a gyermekkel, majd később gyermekekkel az élet.
A szerző saját tapasztalatait vetette papírra, melyek tükrözik a covid alatti helyzetet, orvosi ellátást, de feltünteti a tisztelet a kivételnek kategóriát is. Dorka bemutatja, milyenek a hétköznapok egy 3 éves eleven kislánnyal, főleg várandósság idején. Hűen ábrázolja, hogy egy nőnek mennyi változáson kell átmennie terhesség alatt, majd szülés után. Főleg akkor, ha komplikációk, nem várt mellékhatások is felmerülnek.

Őszinte, néhol humoros, nevettető, néhol izgulós, stresszes, kihívásokkal teli történet tárul elénk, olvasók elé.

A gyermekáldás csodálatos dolog, ám a várandósság nem mindig leányálom. Ezt igazolja, támasztja alá Dorka esete is.

A szerző lépésről-lépésre bemutatja, hogyan zajlik ez az áldásos-áldatlan állapot. Egy gyermek mindig öröm a háznál, hát még, amikor kiderül, hogy jön a kistesó. Ám az öröm némi aggodalommal vegyül. Vajon milyen lesz két kisgyermekkel egyszerre? A nagyobb testvér hogy fogadja az új jövevényt? És az édesanya testileg-lelkileg fel tud eléggé készülni második gyermeke érkezésére? 

Ezeket a kérdéseket boncolgatja Dorka, aki ízelítőt kapott a covid alatti kórházhelyzetről, ám sokan bizonyították emberségüket is, ami hálával töltötte el a lelkét. 
Szerető, támogató férje mellette állt, segítette, ahogy tudta, ám a vegyes érzésekkel, testi fájdalmakkal, tünetekkel egyedül, neki kellett megbírkóznia. 

A rózsaszín buborék Dorka számára hamar kipukkadt, hiszen egymást követték a nehézségek, ám némi lelkierővel és támogatással sikerült meglépni az akadályokat.

Nincsenek megjegyzések: