2021. november 12., péntek

Kobi Yamada: Lehet

Mindig is szerettem az inspiráló, bíztató szavakat, ám gyermekkönyvben még nem találtam a témának megfelelő könyvet. 

Na a Lehet pont ilyen. Gyönyörű illusztrációi egy boldog, csodálatos galaxisba repítenek, míg maga a szöveg, gondolatok által elhiszed, hogy maga vagy a nagybetűs CSODA, az a megismételhetetlen lény, akiből csak egy van és akire szüksége van az Univerzumnak. 

Minden egyes oldalából erőt meríthetünk. Higgyük el, hogy valóban értékesek vagyunk, okkal vagyunk itt e Földön, célunk, küldetésünk, feladatunk van. Éljünk, tegyük, amit tudunk, szeressünk, nevessünk eleget!


"Csak egyetlenegy van Tebelőled. Sohasem volt belőled másik ezelőtt, és soha nem is lesz ezután."

Az a kérdés, hogy miért vagyok itt, már biztosan mindenki vagy szinte mindenki fejében megfordult. Hol voltunk, mielőtt elkezdtük volna ezt az életet?  Ez a kötet biztosít arról, hogy mindennek oka van, ahogy annak is, hogy élünk és ott élünk, ahol. Nem véletlenül vagyunk épp ebben a testben, stb. Kevesebb lenne a világ nélkülünk. 

Az életfeladatunk, célunk pedig bármi is legyen itt, e földi létben, csaljunk minden nap mosolyt az emberek arcára, szeressünk, nevessünk nagyokat, éljünk, úgy igazán, próbálgassuk a szárnyainkat és reméljünk az utolsó pillanatig, soha ne adjuk fel!

Nincsenek megjegyzések: