2021. április 3., szombat

Feldmár András: A tudatállapotok szivárványa

Ez a kötet ugyan már hosszú ideje, hogy napvilágot látott, ám a tartalma még ma is forradalmian hat mind az olvasóra, mind a világra. 

A könyv a 1992-ben a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen tartott előadássorozatot foglalja magában. Feldmár András betekintést engedett a pszichoterápia lehetőségeibe, beszélt a gyógyulás lehetséges módjairól, a tudat természetéről és még számos, ma is aktuális témát érintett. 

"… minden betegség, minden fájdalom arra kér minket, hogy változtassuk meg az életünket. A kérdés az, hogy hogyan."


Szét lehet szedni részekre a dolgokat azért, hogy beszélhessünk róluk, de nem szabad elfelejteni, hogy mi szedtük szét. Illúzió, ha azt hisszük, hogy valódi részek. Abban a pillanatban, amikor a világról szavakkal beszélünk, szétszedjük a világot. De sajnos elfelejtjük, hogy mi szedtük szét. A világot sok darabra szét lehet bontani, ám valójában nincsenek darabjai. Illúzió azt hinni, hogy vannak.

"Vigyázni kell arra, hogy az ember kinek a szavára hallgat."

Könnyen eltévedhetünk, ha nem a megfelelő személyre hallgatunk, ha hagyjuk befolyásolni, irányítani magunkat. Nem véletlen, hogy az a legjobb, ha mi magunk döntünk, saját magunk tapasztaljuk ki, hogy mi a jó nekünk, nem pedig mások mondják meg, mi lenne a helyes.  

Vajon melyik és milyen az eredeti tudatállapotunk? Mivégre vagyunk a világon, mi az oka,hogy megszülettünk? Hogyan tudunk és mit vált ki belőlünk, ha egy másik tudatállapotba kerülünk?
Ezeket és ehhez hasonló kérdéseket vet fel, majd válaszol meg az elismert szerző. Érdemes végigolvasni, elmélkedni a szavak felett. Vajon élhetnénk másképp is? Mi az, ami meghatároz bennünket?
Feldmár András saját tapasztalatait, élményeit adja át némi spirituális vegyítéssel.
Érdekes, elgondolkodtató olvasmány a tudatunkról, annak működéséről és egyéb finomságokról.

Nincsenek megjegyzések: