2019. október 10., csütörtök

Morgan Rhodes: Árnyak gyűlése

Az Árnyak gyűlése a Falling Kingdoms sorozat harmadik része, mely idén látott napvilágot a Menő Könyvek gondozásában. 

Már nagyon vártam a sorozat folytatását, az első rész annyira elvarázsolt, hogy utána folyamatosan azt lestem, mikor jelenik meg a többi rész. Az írónőt nem véletlen titulálják George R. R. Martin ifjú utódjának. Zseniális képzelet-, fantáziavilága életre kel az oldalakon, úgy érzi az olvasó, mintha ő is a kitalált világban lenne egy szereplő. 
"A kora esti levegő melegében rózsák édes illata szállt: Auranos nemzeti virága és illata.
Limeros a jégtől bűzlött. Paelsia a kosztól. Ám Auranos a rózsáktól."

 A könyv borítója szinte kiköpött mása az első két könyv fedlapjának, egyedül a színek, árnyalatok újak rajta.

A történet ott kezdődik, ahol a Lázadók tavaszában abbamaradt.  Így könnyen fel tudtam venni a fonalat, nem kellett újraolvasnom az előző könyv végét.
Meglepetésből, ármánykodásból, erőszakból ebben a részben sem volt hiány. A váratlan fordulatok egyik fejezetről a másikra érték egymást. Alig volt bármi állandóság a cselekményben.
A szerelmesek végre egymásra találtak, így Jonas és Lys, Lucia és Alexius, Cleo és Magnus. Persze az még rejtély meddig is tart a bimbózó románc, igazi e az a sok érzelem, mely a fiatalok szívében dúl. A romantikus vonal mellett erőteljes karakterfejlődésen mentek át a szereplők. Lucia varázserejének teljes birtokába került, amelyet egyre ügyesebben használ Eva varázslónő gyűrűjének segítségével, melyet Cleo adott neki, barátsága jeléül. Magnus végre szembe mer szállni apja akaratával, elnyomásával és kezdi beismerni Cleo iránti érzéseit. Nicolo Cassian palotaőr és Cleo hűséges barátja is sokat fejlődött a cselekmény során. Bátorságát, hűségét több ízben is igazolta Cleoina hercegnő felé.

Az izgalmas, fordulatos történetet Alexius, Felix és Melenia földi felbukkanása tette még érdekesebbé. Hármójuk karaktere jól megtévesztette a szereplőket, hisz hosszú ideig egyikőjükről sem lehetett tudni, melyik oldalon is állnak valójában.

A történet egy megdöbbentő csavarral zárult, így ismét lehet izgulni, mi lesz a következő részben. Vajon újra találkoznak, akiket elsodort egymás mellől az élet? Mytica túléli vajon az elemek elszabadulását és a várható kraeshiai támadást? Mi történik az Őskövekkel, amit mindenki más okból akar oly nagyon megszerezni? Az egyik Őskőben lévő szellem kiszabadult, emberi formát öltött. Vajon sikerül ez a többinek is?

Kérdések hada, melyeknek remélem legalább egy része megoldódik a következő, negyedik részben.

Érdekel Mytica sorsa? Ne maradj le róla, rendeld meg ITT ! :)

Nincsenek megjegyzések: