2019. augusztus 29., csütörtök

Vig Balázs: Todó kitálal a sportról- Nem csak győzteseknek

Köszönöm szépen a könyvet Vig Balázs meseírónak, aki elküldte nekem a legutóbb megjelent könyvét. Az írás a Móra Kiadó gondozásában, meseszép grafikával jelent meg idén, 2019-ben.

Ez a Todó-történetek harmadik része, előző kettő a Todó kitálal az oviról és a Todó kitálal a suliról. Ugyan a könyv egy sorozat része, önmagában is értelmes, kerek egész történetet kapunk.


Az író Todó karakterével megmutatja, hogy senkinek sem könnyű az élet. Még egy alsós fiúnak sem. Viszont érdemes magunkat adni, hiszen előbb-utóbb rossz útra tér, aki szélhámos, a jó gyerekeket pedig jobban megbecsülik. Megismerhetjük egy alsós fiú sulis hétköznapjait, nehézségeit és a sport is szóba kerül. Todó több sportot is kipróbál, beiratkozik karate edzésre, úszásra, focizik. Sajnos a sport által megtapasztalja a többi gyerek rosszindulatát, kegyetlenségét. Emellett megtanul kitartó lenni, ami nagy előnyére válik a későbbiekben. Barátokat veszít, majd újakat szerez. Átesik a tűzkereszten is, amikor bicajjal követi a nagymenő fiúkat, akik káromkodnak, huligán módjára viselkednek. Annak érdekében, hogy Todót is bevegyék a csapatba utánozni kezdi a fiúkat. Ám sajnos pont a lépcsőházukban lakó nénit találja el kedves szavaival, aki később elszólja magát az édesanyja előtt. A fiú rájön, hogy ez nem ő, ez csak egy rossz ábrándkép, amit követni akart, ő jobb ennél.

Todó felhívja az ifjú olvasók figyelmét, hogy hogyan lehet túlélni és jól megélni az iskolát. Nem kell mindig a legjobbnak lenni, csak önmagunkat adni, kiállni azokért amikben hiszünk.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom, hiszen minden korosztály mást olvas ki belőle, mást lát bele a történetbe. Kisebbek is nyugodtan kézbe vehetik, könnyedén elolvassák a nagy betűkkel ellátott könyvet. Amiatt is ajánlott olvasmány, mivel könnyebbé teheti a kisiskolás napokat, időszakot! :)

Kisiskolásoknak itt tudod kedvezményesen megrendelni:

Nincsenek megjegyzések: