2018. november 5., hétfő

Truman Capote: Álom luxuskivitelben

Avagy úgy is mondhatnánk luxus álomkivitelben, kinek, ahogy tetszik. Lényeg a lényeg, ki ne akarna egy olyan életet, mint amilyen a főszereplőé is. Saját lakás, gyönyörű ruhák, mesés éttermek, Tiffany csodák, újabb és újabb hódolók, na és persze az édes semmittevés.

Manapság egyre többen örülnénk egy kis szabadidőnek, így nem csoda, ha szívesen képzeljük magunkat Holly bőrében, akit a filmben igen élethűen alakít Audrey Hepburn színésznő.
Ám ez a fene nagy ráérősség, lustaság sem lenne jó úgy gondolom. Egy idő után belefáradnánk - én legalábbis biztos -, hogy minden nap monoton telik egymás után. Kell valami változatosság is a mindennapokban, valami új, friss dolog a szürkeségben. Fontosnak tartom, hogy két lábbal a földön álljunk, persze álmokkal, néha szárnyakkal is, de ne repüljünk túl magasra, mert a valóság hátszele előbb-utóbb úgyis visszahúz.

Összességében tetszett a történet, bár kivételesen ebben az esetben a filmváltozatot jobban élveztem, mint a könyvet. Valahogy követhetőbb volt, mint az eredeti, írott változat.


https://moly.hu/konyvek/truman-capote-alom-luxuskivitelben

Nincsenek megjegyzések: