2017. november 26., vasárnap

Michelle Frances: A barátnő

Már másfél hónapja a polcomon várt rám ez a könyv, mire néhány napja egy kihívásnak köszönhetően kézbe vettem és elkezdtem olvasni. Aminek nagyon örülök, mert igazán jó, kellemes, nem túl erős, de élvezhető thrillert kaptam.


Már a borítón is látszik, hogy ki a főszereplője a könyvnek, ki van a középpontban. Ez és a címoldal tetején lévő sor nagyon sokat elárul a történetről: " A fiad már az övé. De az életedet is akarja. "
A rövid leírást elolvasva nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a fenti két mondat az édesanyára vonatkozik. A középkorú nőtől tényleg szinte mindent elvett a "barátnő", ám szerencsére időben érkezett a megmentő és megakadályozta, hogy minden tönkremenjen.
Maga a történet jól kidolgozott, lassú felvezetővel indít, ám a közepe táján beindulnak az események, egyik "bűntett" követi a másikat. Sok szálból tevődik össze a könyv, hiszen a gazdag-szegény társadalmi osztály, a fiatal lány-középkorú anyuka áll a középpontban. Na és persze az áldozat fiú, aki bedől a lány kedves szerénységének, aki csak később mutatja meg a foga fehérjét. Ugyan a fiúnak nem, de az olvasónak (ahogy nekem is) már hamar feltűnt, hogy amióta együtt van Cherryvel mindig az történik, amit a lány akar, a srácnak nincs semmi beleszólása. A főszereplőnő igazán ravaszul csavarintja, irányítja a szálakat, mintha tanulta volna az undok, gonosz viselkedést.

Egyik kedvenc idézetem a könyvből:

"Nem lehet így belemászni mások életébe, és szétverni az álmaikat!"

Ez akár mindhárom főszereplőre igaz lehet, csak az egyikük nem érdemli meg, hogy bekövetkezzenek az álmai, elérje, amit akar.

https://moly.hu/konyvek/michelle-frances-a-baratno

Nincsenek megjegyzések: