2017. november 26., vasárnap

J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek

Tolkien munkásságát alapból nagyon szeretem, egyik kedvenc íróm. A Karácsonyi levelek ugyan inkább meseszerű, de örömmel vettem a kezembe. Kíváncsi voltam, hogy az édesapa Tolkien mivel szórakoztatta a gyerekeit kis - és fiatalkorukban.



Már maga a borító is lenyűgözött, igazi téli, karácsonyi hangulatot idéz. Tolkien  Karácsony apó képében saját világot mutatott meg a gyerekeknek, hogy hogyan él, mik történnek vele, különböző kalandokat mesél el a levelekben.
Igazi vidám, meghitt hangulatot áraszt mindegyik levél, látszik, hogy a szerző igazán törődött a gyerekeivel, szerette őket. Egy külön világot álmodott nekik, amely által még szebbé, különlegesebbé tette a gyermekkorukat.
A levelek mellé különböző rajzokat is mellékelt, ahol az általa elképzelt világot ábrázolta. Sőt! Külön írást is létrehozott, ami erősen hajaz a Gyűrűk Ura világában használatos betűkre.

Nagyon ajánlom mindenkinek, akik szeretik Tolkien világát, stílusát, vagy csak szeretnének elmélyedni egy kalandos mesében, ami kiszabadít a hétköznapokból.

Nincsenek megjegyzések: