2017. október 26., csütörtök

Saroo Brierley: Oroszlán

A történet az író, Saroo igaz története a kitartásról, önfeláldozásról, hitről, reményről. Saroo kivételes férfi, aki öt éves kisfiúként túlélte, amibe sokan belehaltak. Küzdött és hitt abban, hogy valaki rátalál és megmenekül.
" Fájt a szívem, amiért semmivé foszlott minden reményem, mégis végtelenül megkönnyebbültem, amiért sikerült kereket oldanom. Legalább a túlélési ösztönöm nem hagyott cserben. Bizonyos szempontból még erőt is merítettem abból, hogy képes vagyok vigyázni magamra."

Fájdalmasan igaz, de gyönyörű történet egy fiúról, aki egy vonatra felszállva elvesztette családját, majd hónapok múlva a sok gyötrő szenvedés, megpróbáltatás gyümölcseként örökbe fogadta egy ausztrál házaspár. Huszonöt évvel később hónapokig tartó nyomozás, kutatás  - és egy Kandwa-i facebook csoport adminjának segítségével - után végül rátalált igazi családjára Indiában.
Ennek és a találkozásnak köszönhetően sok kérdésre választ kapott, le tudta zárni a múltat.


" Néha óhatatlanul is úgy érezzük, olyan erők működnek a háttérben, amelyek meghaladják az értelműnket. Bár ezt az érzést semmiképp nem szeretném vallásos keretek között erőltetni, határozottan úgy gondolom, hogy nem véletlenül lettem elveszett árvából olyan férfi, akinek két családja is van. Minden pontosan úgy történt, ahogy történnie kellett. "

Ez a könyv több, mint egy életrajzi könyv, egy élettörténet. Benne vannak az író = főszereplő saját benső gondolatai, küzdelmei, ami még többé, még értékesebbé teszi a könyvet.

Nincsenek megjegyzések: