2017. július 25., kedd

Dan Brown: Inferno



Robert Langdon ismét nyomoz…

„Keressetek és találtok”. Ezzel a felszólítással kezdődik a történet, melynek alapjául a Dante által megteremtett pokol szolgál. A film Dan Brown írói zsenialitását tükrözi, aki az Inferno írója, s kitalálója.
Robert Langdon-t a történet elején ismét üldözik, ahogy azt már megszokhattuk az Angyalok és Démonok és a Da Vinci-kód című thrillerekben.
Egy Bertram Zobrist nevű őrült tudós kifejlesztett egy olyan vírust, ami, ha kiszabadul, megtizedeli az emberiséget. Minden második embert meddővé tesz. Dr. Langdon feladata, hogy ezt a tervet megakadályozza, történelmi, művészi utalások megfejtésével, ám útján több akadályba is ütközik. Az egész cselekmény egy hihetetlen versenyfutás az idővel. Zobrist társa, Sienna Brooks először segít rajta, majd mikor eléri célját, elárulja a professzort. Ezután Robert kezd rájönni, hogy semmi és senki sem az, akinek látszik. Felismeri, hogy kiben bízhat, s végül a WHO szervezetével vállvetve Isztambul tárnáiban megakadályozza a bűncselekményt/tragédiát.
Ron Howard rendező ismét egy lélegzetelállító, csavarokkal teli thrillert vitt a filmvászonra, Dan Brown eddigi leghátborzongatóbb regénye alapján.

https://moly.hu/konyvek/dan-brown-inferno

Nincsenek megjegyzések: