2021. december 12., vasárnap

Karácsonyi könyvajánló

Olyan könyveket hoztam Nektek, melyek az ünnepről, a Karácsonyról szólnak és saját olvasmányélményeim. 

Találhattok benne gyermekkönyvet, ifjúsági irodalmat és krimit is. Válogassatok kedvetekre! 😊

1. Charles Dickens: Karácsonyi ének

Megható karácsonyi történet egy megkeseredett öregúrról, aki már nem leli örömét az életben, ám az ünnepek közeledtével az elmúlt karácsony szellemei felnyitják a szemét és megmutatják neki, mi is az igazi szeretet, boldogság, mi az, ami igazán számít az életben. A szerző rávilágít, hogy ugyan a pénz hozzájárulhat a boldogságunkhoz, de önmagában nem boldogít. Sokkal többet ér egy kedves szó, egy jó cselekedet, mint a fukarság és a mogorva, zsugori stílus. 


2. J. K. Rowling: A karácsonyi malac

Ez a történet a szenteste varázsáról és a hit erejéről szól. Arról, hogy, ha elég erősen hiszünk benne, igenis létezhetnek csodák, melyek szemmel nem láthatók, de körbevesznek minket. Rowling megmutatja, hogy mennyit jelenthet egy kisgyereknek a kedvenc játéka, melyhez foggal-körömmel ragaszkodik, érzelmeket táplál iránta. Ezt tartsuk tiszteletben, ne a játék elvételével büntessünk. Az a legnagyobb ajándék, amikor szeretünk és szeretve vagyunk, ez a legnagyobb csoda és legnagyobb kincs a világon. 


3. Louisa May Alcott: Kisasszonyok

Elbűvölő írás az összetartásról, szeretetről, megbocsátásról, segítségnyújtásról, önzetlenségről, barátságról.
Louisa May Alcott önéletrajzi ihletésű könyve jóval több, mint családregény. Egy kedves, néhol civakodó, de megbékélő nővéreket ismerhetünk meg, akik igen különbözőek, mégis közel állnak egymáshoz. A karácsony melege és a szeretet ereje gyönyörűen körülöleli a történetet.


4. J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek

Tolkien az egyik kedvenc íróm, így – miután rábukkantam – nem is volt kérdés, hogy elolvasom e ezt a karácsonyi hangulatú könyvet. Azt már korábban is tudtam a szerzőről, hogy leveleket írt a gyerekeinek Karácsony apó / Mikulás nevében. Azaz ez a könyv tartalmazza azokat a leveleket, amelyeket a gyerekeinek írt Karácsony apó nevében. A levelek igen élénk fantáziáról vallanak, amiben leír az édesapa egy kitalált világot, beszélő állatokkal és kitalált lényekkel kobold, törpe, stb..
Aki szereti a szerző színes képzeletvilágát és sajátos stílusát, annak mindenképp ajánlom! Kedves, felüdülést jelentő, megmosolyogtató olvasmány. :)



5. Fekete István: Karácsony éjjel

Fekete István karácsonyi történetei varázserővel bírnak, hiszen saját élményeinket is megelevenítik, és olvasója hamar azon kapja magát, hogy nicsak, vele együtt én is „emlékekre emlékezem”.



Nincsenek megjegyzések: